Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    >    Ειδήσεις & Νέα

Deutsche Welle

Η Ελλάδα παράδειγμα για τη Γερμανία με το εξαήμερο εργασίας;

Η εβδομάδα εργασίας των έξι ημερών που σκοπεύει να εισαγάγει η Ελλάδα και η άρνηση της Αθήνας να στηρίξει περαιτέρω στρατιωτικά την Ουκρανία στον Τύπο.

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2024 | 12:22 pm


Επιστρέφοντας στα μαρτυρικά χωριά της κατοχής

Ένα νέο βιβλίο βασισμένο στη διατριβή του πολιτικού επιστήμονα Μπάμπη Καρπουχτσή φωτίζει τη γερμανική εξωτερική πολιτική «συμφιλίωσης» υπό το πρίσμα των μαρτυρικών χωριών.

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2024 | 9:22 am


Γερμανία: Χιλιάδες καταγγελίες για παράνομη στάθμευση

Κάθε μήνα γίνονται χιλιάδες καταγγελίες σε ολόκληρη τη Γερμανία για οδηγούς που σταθμεύουν παράνομα, θέτοντας σε κίνδυνο πεζούς και ποδηλάτες.

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2024 | 9:22 am


Άστεγοι χωρίς μέλλον στη Γάζα

Έξι μήνες μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες. Εκτός από τις ανθρώπινες απώλειες, έχουν αφανιστεί και χιλιάδες σπίτια.

Δημοσιεύθηκε στις 26 April 2024 | 7:55 pm


Θεσσαλονίκη: Μία έκθεση για «ανοσία» στα fake news

Στην έκθεση Fakeless μικροί και μεγάλοι εκπαιδεύονται στην ανίχνευση των ψευδών ειδήσεων. Μία πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Γκαίτε Θεσσαλονίκης και του ουκρανικού οργανισμού Kunsht.

Δημοσιεύθηκε στις 26 April 2024 | 5:45 pm


Για απόπειρα φίμωσης κατηγορούν δημοσιογράφοι τη Μελόνι

Απεργία ανακοίνωσαν Ιταλοί δημοσιογράφοι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Ως αιτία αναφέρεται ο «ασφυκτικός ελέγχος» των ΜΜΕ που επιδιώκει η κυβέρνηση Μελόνι.

Δημοσιεύθηκε στις 26 April 2024 | 4:04 pm


Βέμπερ: Προτεραιότητες της ΕΕ οικονομία και άμυνα

Ποιες θα είναι οι προτεραιότητες της Ευρώπης για τα επόμενα χρόνια, μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου; Ο επικεφαλής του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ μιλάει στην DW.

Δημοσιεύθηκε στις 26 April 2024 | 1:08 pm


Γερμανοί μαθητές μαθαίνουν για το Ολοκαύτωμα στην Ελλάδα

Ο γερμανικός Τύπος για το πρόγραμμα «Μαθαίνοντας για το μέλλον από το παρελθόν», τον πολιτικό αναβρασμό στην Ισπανία και την ομιλία του Μακρόν από τη Σορβόννη.

Δημοσιεύθηκε στις 26 April 2024 | 11:47 am


Εκτός «Στέμματος» προσεχώς η Κοινοπολιτεία;

Η Κοινοπολιτεία θεωρείται συνέχεια της βρετανικής αυτοκρατορίας. Αλλά οι καιροί άλλαξαν: Ο βασιλιάς Κάρολος Γ και η μοναρχία αμφισβητούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δημοσιεύθηκε στις 26 April 2024 | 9:28 am


Πορτογαλία: 50 χρόνια μετά την Επανάσταση των Γαρυφάλλων

Απετέλεσε σημείο καμπής στην ιστορία της χώρας και των πρώην αποικιών της. Οι σχέσεις ιδιαίτερα με τις πορτογαλόφωνες εξ αυτών παραμένουν ωστόσο στενές.

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2024 | 11:58 am


Όποιος κλείνει τραπέζι και δεν πάει πληρώνει

Ολοένα και περισσότεροι εστιάτορες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα “no-shows” χρεώνοντας ένα ποσό στους πελάτες που έχουν κάνει κράτηση και δεν εμφανίζονται ποτέ.

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2024 | 9:44 am


Ποιος θυμάται το «Κατάργκεϊτ»;

Λίγο πριν την ευρωκάλπη η έρευνα για το «Κατάργκεϊτ» παραμένει στάσιμη, ενώ το Ευρωκοινοβούλιο ερίζει για έναν φορέα πρόληψης της διαφθοράς. Συνέντευξη με τον ευρωβουλευτή Ντάνιελ Φρόιντ.

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2024 | 7:01 pm


Γιατί γίνεται και πάλι της μόδας το μουστάκι;

Εδώ και κάποια χρόνια θεωρούνταν ξεπερασμένο. Φέτος όμως επιστρέφει στη μόδα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Και ποιό μουστάκι φαίνεται να έχει τη μεγαλύτερη πέραση;

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2024 | 12:47 pm







Φιλικοί ιστότοποι: